Hellasbladet 2024-1

24 Hellas – Årsta AIK 29 – 18 (13-10) Hellas fick revansch efter debaclet i höstas. Den första kvarten är matchen jämn i målprotokollet. Känslan är emellertid god. Vinsten känns aldrig hotad. Det var en del problem under första halvlek med deras vänstersexa som tilläts kontra in flera mål. Vi gjorde några tekniska fel och några avslut vi inte borde göra, något som Årsta utnyttjade med flera kontringsmål. Hellas fick revansch efter debaclet i höstas. Den första kvarten är matchen jämn i målprotokollet. Känslan är emellertid god. Vinsten känns aldrig hotad. Det var en del problem under första halvlek med deras vänstersexa som tilläts kontra in flera mål. Vi gjorde några tekniska fel och några avslut vi inte borde göra, något som Årsta utnyttjade med flera kontringsmål. Vi löste det genom bättre hemlöp, färre tekniska fel och bättre värdering av våra lägen. Det sist nämnda hänger ihop med färre tekniska fel. Mot vårt uppställda försvarsspel kom Årsta ingen vart. Försvars- och målvaktsspelet grundlade segern. Årsta AIK gör knappt några mål mot uppställt försvarsspel. De mål de gör är på straffar och kontringar. I inledningen av andra halvlek spelade vi väldigt bra både framåt och bakåt. Under den första kvarten i andra halvlek släppte vi bara in tre mål. Samtidigt gjorde vi sju mål. Vi visade gott tålamod i anfallsspelet med bra Hellas har ett effektivt försvar. Theo, Carl, Karl, Felix G, Jonathan och Danne, samt nr 10 i Årsta som gett upp och springer hem. satsningar och bollsläpp och gick från 13–10 till 20-13. Under den perioden avgjordes matchen. Sedan fortsatte vi att dra ifrån. Totalt sett gör vi en mycket bra match där alla bidrog till segern. Ännu en gång visade vi på god moral och attityd. Under en period i andra halvlek spelade Årsta sju mot sex. Vi gjorde då ett mål. Är det något att förbättra är det kontringsspelet. Vi gör kontringsmål men ibland deltar för få i kontringarna. Det finns tillfällen då vi skulle kunnat såga oss igenom motståndarna. Det gör vi också några gånger, men det finns fler möjligheter till detta. Vi har ett spelarmaterial som passar bra för att spela oss igenom motståndarna i olika kontringsfaser. Det förutsätter att alla springer. En ensam spelare fångas lätt upp av ett hemspringande försvar, vilket hände vid något tillfälle. Kul att flera av våra skadade spelare var nere i hallen. Målskyttar: Karl 7, Felix S 7(1), Thor 6, Fredrik L 3, Carl 2, Daniel 2, Erik 1, Max 1. Johan Cahp Stilstudie på en Fischerströmmare, presterad av Erik Cahp